23.7 C
Craiova
luni, 24 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateRomânia donează vaccinuri anti-Covid pentru Tunisia, Egipt, Albania și Vietnam

România donează vaccinuri anti-Covid pentru Tunisia, Egipt, Albania și Vietnam

România va acorda ajutor umanitar constând în vaccinuri pentru patru state, Tunisia, Egipt, Albania și Vietnam, a anunțat joi premierul Florin Cîțu, la finalul ședinței de Guvern, citat de Digi24.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Sănătății, Guvernul a aprobat o hotărâre privind acordarea unor ajutoare umanitare, cu titlu gratuit, pentru Tunisia, Egipt, Albania și Vietnam, în vederea gestionării epidemiei de COVID-19.

Aproximativ 1, 3 milioane de doze de vaccin Astra Zeneca vor fi donate acestor țări, pentru a le sprijini în eforturile de protejare a populației și combaterea răspândirii COVID 19.

Ajutorul umanitar pentru Tunisia constă în acordarea a 425.000 de doze de vaccin împotriva COVID-19, pentru Republica Arabă Egipt a 525.000 de doze, pentru Albania a 150.000 de doze, iar pentru Vietnam în acordarea a 199.200 de doze de vaccin împotriva COVID-19, din numărul de doze achiziționate de Ministerul Sănătății și livrate de către compania AstraZeneca.

Dozele vor fi transportate de Ministerul Afacerilor Interne, prin Departamentul pentru Situații de Urgență (DSU) sau Ministerul Apărării Naționale.

„DSU, prin Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, va întreprinde demersurile necesare pentru rambursarea cheltuielilor eligibile ocazionate de transport din bugetul Mecanismului de Protecție Civilă al Uniunii, în situația în care asistența se va acorda prin acest mecanism”, se mai arată în comunicat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS