14.7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateBârladul, inundat după ploaia torențială căzută miercuri noapte

Bârladul, inundat după ploaia torențială căzută miercuri noapte

Peste 120 de gospodării, subsoluri şi curţi au fost inundate, în urma precipitaţiilor abundente căzute în cursul nopţii de miercuri spre joi în municipiul Bârlad. Au fost inundate majoritatea străzilor, dar și subsolurile unor instituții importante, precum Judecătoria și Primăria, informează Vremea Nouă.

La Bârlad, trei mesaje RO-ALERT de cod roșu au fost trimise pe telefoanele locuitorilor, precum și în mai multe comune din jur, prin care s-au anunțat averse ce vor acumula peste 50 l/mp, vijelie, grindină, frecvente descărcări electrice. Populația a fost sfătuită  să evite deplasările și să rămână în casă, să își ia  măsuri de autoprotecție, să stea departe de ferestre, luminatoare și uși de sticlă. Începând cu orele 22.30, peste municipiul Bârlad s-a abătut urgia. Ploaia a inundat în câteva minute tot orașul, canalizarea neputând prelua o canitate așa mare de apă. Nu s-a semnalat grindină, nici copaci rupți, în schimb apa a ajuns până și în subsolul primăriei, după cu a declarat în exclusivitate pentru Vremea Nouă, primarul Dumitru Boroș.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Vaslui, Detaşamentul de pompieri Bârlad a intervenit cu toate efectivele, în sprijinul acestora fiind trimise şi echipaje de la Vaslui şi Huşi.

„În urma ploilor căzute în municipiul Bârlad, mai multe străzi, instituţii şi gospodării au fost afectate. În cursul nopţii, ISU ‘Podul Înalt’ al judeţului Vaslui a acţionat cu zece autospeciale, zece motopompe transportabile şi remorcabile, două motopompe de mare capacitate, trei ofiţeri şi peste 40 subofiţeri, pentru evacuarea apei şi înlăturarea efectelor inundaţiilor care au afectat peste 120 gospodării, subsoluri şi curţi din zonele joase ale municipiului Bârlad. Pompierii militari intervin şi acum pentru evacuarea apei din zona fostei fabrici de ulei”, a declarat purtătorul de cuvânt al instituţiei, Marius Stanciu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS