15.6 C
Craiova
marți, 6 iunie, 2023
Știri de ultima orăActualitateDouă suburbii din Atena, evacuate din cauza unui incendiu care a mistuit câteva case

Două suburbii din Atena, evacuate din cauza unui incendiu care a mistuit câteva case

Un incendiu a distrus marţi mai multe case din Varibombi, un cartier de la periferia Atenei, determinând evacuarea locuitorilor şi a celor din o altă suburbie. Autorităţile încearcă să controleze flăcările care ţin în şah transporturile şi furnizarea cu electricitate, în mijlocul celui mai grav val de căldură din ultimele decenii înregistrat în Grecia, informează Agerpres.

Flăcările au mistuit deja mai multe case şi o zonă de camping şi au ajuns în piaţa centrală din Varibombi, deşi deocamdată nu există informaţii privind victime.

Valul de căldură a atins marţi cote maxime, cu temperaturi de până la 46 de grade Celsius, depăşind recordul din 1987, când o caniculă cu caracteristici similare a provocat la sfârşitul lunii iulie 1.300 de morţi în Grecia.

De mai multe zile, pompierii luptă pentru a stinge un incendiu izbucnit în insula Rodos; după evacuarea mai multor localităţi, au evitat producerea de pagube majore.

În ultimele zile s-a produs incendii şi la nord de Peloponez şi în prefectura Ftiotida, din centrul Greciei, o zonă unde luni s-a înregistrat recordul de temperatură de 46,3 în localitatea Makrakomi.

Serviciul naţional elen de meteorologie a informat că temperaturile se vor menţine ridicate întreaga săptămână şi că vor coborî uşor începând cu acest weekend.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS