10.9 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateUn german a murit după ce a fost reținut de poliție la protestele anti-Covid

Un german a murit după ce a fost reținut de poliție la protestele anti-Covid

Un bărbat, de 49 de ani, a murit în Germania după ce a fost reținut de forțele de ordine în timpul protestelor împotriva măsurilor propuse de guvern pentru a combate răspândirea variantei Delta a coronavirusului, relatează Euronews.

Poliția afirmă că bărbatul s-a plâns de senzații de furnicături în braț său și în piept în timp ce era legitimat în districtul Mitte, cartierul central al Berlinului unde mii de protestatari s-au adunat duminică în pofida faptului că manifestațiile programate să aibă loc în capitala germană au fost interzise săptămâna trecută.

În jur de 600 de persoane au fost reținute în timpul demonstrațiilor care pe alocuri au degenerat în violențe după ce protestatarii au sfidat ordinele de a se dispersa și au încercat să treacă de cordoanele de poliție.

Majoritatea restricțiilor antipandemice au fost relaxate în Germania în luna mai, fiind permisă și redeschiderea restaurantelor și barurilor. Însă multe activități precum luarea mesei în interior sau cazarea la un hotel necesită prezentarea dovezii vaccinării, trecerii prin boală sau a unui test negativ pentru coronavirus.

Autoritățile germane au anunțat la sfârșitul săptămânii trecute că obligativitatea prezentării uneia din cele trei va fi introdusă pentru toate persoanele cu vârsta de peste 12 ani care doresc să intre în țară.

Mișcarea Querdenker, tot mai radicală

Mișcarea Querdenker („gânditori nealiniați”), care a devenit cea mai mare și vizibilă mișcare împotriva măsurilor anti-Covid în Germania, a atras ocazional mii de susținători la protestele sale din Berlin și alte părți ale țării.

Această mișcare a reunit un grup divers de manifestanți care include antivaxxeri, coronasceptici, adepți ai teoriilor conspiraționiste și extremiști de dreapta.

Mai devreme în cursul acestui an serviciul de informații al Germaniei a avertizat că mișcarea devine tot mai radicală și a anunțat că unii din membrii acesteia au fost puși sub supraveghere.

Peste 200.000 de persoane au protestat sâmbătă în Franța împotriva permisului sanitar și a altor măsuri anti-Covid, în timp ce în Italia numărul manifestanților s-a ridicat la aproape 80.000 în cursul weekendului trecut.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS