21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateBerlinul interzice protestele împotriva restricțiilor anti-Covid

Berlinul interzice protestele împotriva restricțiilor anti-Covid

Poliția germană a interzis mai multe proteste programate să aibă loc în acest weekend în capitala Berlin din cauza dubiilor privind respectarea măsurilor sanitare, relatează Euractiv.

Organizatorii protestelor „Recuperarea drepturilor noastre fundamentale” și „Anul libertății și păcii – viața după pandemie” au fost printre cei notificați că le-au fost respinse cererile.

Poliția a justificat interdicția prin faptul că protestatarii de la evenimentele de acest tip au refuzat constant să respecte măsurile menite să combată răspândirea coronavirusului precum păstrarea distanțării fizice.

Într-un comunicat remis presei poliția a subliniat de asemenea disponibilitatea limitată a organizatorilor de a rezolva aceste probleme.

Este așteptat ca efectivul de forțe de ordine să fie suplimentat în capitala germană în următoarea perioadă pentru a descuraja manifestațiile ilegale, în special pe 1 august, dată la care membrii mișcării „Querdenker” („gânditori nealiniați”) au anunțat un protest masiv în Berlin.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS