5.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateUn pod peste râul Vedea, din Teleorman, s-a prăbușit

Un pod peste râul Vedea, din Teleorman, s-a prăbușit

Un pod care traversează râul Vedea din județul Teleorman s-a prăbușit, joi dimineață, iar șase muncitori care lucrau la reabilitarea acestuia au fost răniți.

Incidentul a avut loc în localitatea Orbeasca de Sus.

Conform primelor informații, au fost răniți 6 muncitori care lucrau la reabilitarea podului. Aceștia se aflau sub structură, în momentul în care s-a desprins o grindă. Toate cele șase persoane au fost duse la spital.

„A căzut un pod ce trece peste râul Vedea în localitatea Orbeasca de Sus. În urma acestui eveniment au rezultat şase victime, bărbați cu vârste cuprinse între 30 şi 40 de ani. Toate persoanele au fost transportate la spital cu multiple traumatisme. Sunt conştiente şi cooperante”, a transmis ISU Teleorman.

Surse din Poliţie au declarat pentru News.ro că incidentul, care este încadrat drept accident de muncă, s-a produs în condiţiile în care podul este în construcţie, iar la acesta lucrează o firmă din Comarnic, judeţul Prahova, însă muncitorii sunt din localitatea Orbeasca.Conform surselor citate, cinci dintre muncitori se aflau pe pod în momentul în care grinda a căzut cu ei, de la o înălţime de cinci – şase metri. Al şaselea muncitor a fugit când a văzut că grinda se rupe, iar un panou care se afla sub podul aflat în construcţie a căzut peste el.Unul dintre cei căzuţi de la înălţime are coste rupte, conform primelor evaluări făcute de medicii de la Unitatea de Primiri Urgenţe Alexandria, iar cel peste care a căzut panoul are o fractură la antebraţ.

La faţa locului au intervenit patru echipaje ale Serviciului de Ambulanţă Judeţean Teleorman, o autospecială de transport victime multiple şi un echipaj de descarcerare.

Podul metalic peste râul Vedea a fost inaugurat în 1905, fiind primul pod de acest fel construit în zonă. Structura are o lungime de peste 90 de metri.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS