16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateTânăr din București, muscat de un șobolan pe stradă

Tânăr din București, muscat de un șobolan pe stradă

Un tânăr a fost mușcat de un șobolan pe stradă, în zona parcului Grădina Icoanei din Capitală. El a ajuns la Spitalul de Boli Infecțioase „Matei Balș”, unde a primit tratament antirabic și antitetanos. Medicii atrag atenția că șobolanii pot transmite mai multe boli infecțioase, scrie Hotnews.


Incidentul a avut loc marți seară, lângă parcul Grădina Icoanei, iar tânărul a declarat pentru Antena 3 că ieșise din casă să își ia comanda de mâncare, iar în fața porții a fost mușcat de un șobolan.

Tânărul a mers la Spitalul de Boli Infecțioase „Matei Balș”, unde a primit antitetanos și antirabic și tratament cu antibiotic.

Medicul Adrian Marinescu de la Spitalul „Matei Balș” spune că bărbatul a fost mușcat de un deget de la picior și nu are o rană profundă.

El a avertizat că șobolanii pot transmite mai multe boli infecțioase.

Ce boli pot transmite șobolanii

Printre bolile infecțioase care pot fi transmise de șobolani se numără:

  • Tetanos
  • Leptospiroză
  • Pseudotuberculoză (yersinioză)
  • Toxinfecție alimentară
  • Rabie

Primarul Capitalei, Nicușor Dan, anunța pe 8 iunie că au început operațiunile de dezinsecție și deratizare în București. Operațiunea a fost întârziată cu mai bine de două luni, iar mulți bucureșteni au reclamat și reclamă în continuare că unele parcuri sunt pline de șobolani sau de căpușe, în iarba netunsă.

La jumătatea lunii iunie, pe Facebook s-a viralizat o imagine cu doi șobolani care mănâncă dintr-un covirg pe un raft cu produse de panificație dintr-un magazin din Sectorul 1 al Capitalei. Reprezentanții lanțului de supermarket-uri au transmis că intervin cu soluții de deratizare mai des decât prevedea legea, dar că în anumite zone sunt „foarte multe surse externe” pe care nu le pot controla.


Reamintim că sectorul 1 a fost afectat de o criză a gunoiului, în urma unui conflict între primărie și societatea de salubrizare Romprest, care a refuzat să ridice gunoiul de pe străzi, invocând datorii ale administrației locale în plata facturilor.


De asemenea, semafoarele s-au stricat în centrul Capitalei, mai exact la intersecţia bulevardului Unirii cu strada Nerva Traian, iar Compania Municipală Managementul Traficului București a susținut că defecțiunea s-a produs după ce mai multe cabluri au fost roase de șobolani.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS