23.3 C
Craiova
vineri, 17 septembrie, 2021
Știri de ultima orăActualitateOMS solicită țărilor bogate să nu își imunizeze tinerii, pentru a dona dozele țărilor sărace 

OMS solicită țărilor bogate să nu își imunizeze tinerii, pentru a dona dozele țărilor sărace 

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) cerea în urmă cu o săptămână ţărilor bogate să nu-şi vaccineze anti-COVID cei mai tineri locuitori şi să doneze dozele în plus ţărilor sărace, o solicitare care pare să aibă puţin ecou în Franţa. Aici, ministrul Educaţiei, Jean-Michel Blanquer, a anunţat miercuri că elevii de la colegii şi licee nevaccinaţi nu vor mai putea să participe la activităţi sau să fie prezenţi în clasă, relatează Le Figaro.

Directorul OMS Tedros Ghebreyesus denunţă, la Geneva, drept un „scandal moral” faptul că 75% dintre vaccinurile împotriva COVID administrate în lume până în prezent au fost administrate doar în zece ţări, potrivit cotidianului elveţian 20 Minutes, conform News.ro.

El consideră că, dacă aceste vaccinuri ar fi fost mai bine repartizate, ar fi protejat toţi vârstnicii şi personalul medical din întreaga lume.

Vaccinarea copiilor şi adolescenţilor sănătoşi nu este deloc utilă, arată studii recente

Tedros Ghebreyesus regretă faptul că Elveţia şi alte ţări, inclusiv Franţa, au cumpărat atât de multe doze, fără să ţină cont de persoanele care nu vor să se vaccineze şi nici de faptul că vaccinarea copiilor şi adolescenţilor sănătoşi nu este deloc utilă – aşa cum arată studii recente.

Ţările cele mai afectate de pandemia de COVID-19 sunt cele sărace

Ţările cele mai afectate de pandemia de COVID-19 sunt cele mai sărace ţări – inclusiv Haiti, cu mai puţin de 0,1 doze de vaccin administrate la 100 de locuitori, dar şi multe ţări din Africa, Asia de Sud, Asia Centrală şi de Est şi Orientul Mijlociu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Cum putem să evităm bolile cardiovasculare?

Cea mai importantă metodă de prevenţie a bolilor cardiovasculare...

ȘTIRI GdS