27.3 C
Craiova
sâmbătă, 2 iulie, 2022
In curand, Gazeta de Sud, intr-un nou format! Urmareste-ne in fiecare zi si fii primul care afla noutatile!
Știri de ultima orăActualitateMinistrul Mediului propune ca maşinile care intră în parcurile naturale să fie confiscate

Ministrul Mediului propune ca maşinile care intră în parcurile naturale să fie confiscate

Ministrul Mediului, Tanczos Barna, vrea înăsprirea pedepselor pentru cei care intră cu mașina în parcurile naturale, inclusiv confiscarea autoturismului.

Ministrul Mediului susține că România este ultima țară din UE în care se poate intra cu mașina în zonele protejate, potrivit Stirile Pro tv.

Din discuţiile cu şefii instituţiilor deconcentrate, din subordinea ministerului, a reieşit nevoia de a rezolva o problemă a rangerilor, prezentă şi în Parcul Natural Apuseni, anume accesul cu mijloace de transport neautorizate, înmatriculate sau neînmatriculate, în zonele interzise,a  explicat Barna. Acesta a precizat că pentru aceasta este nevoie de o modificare legislativă, cu pedepse mari, amenzi între 5.000 şi 25.000 de lei şi măsuri noi, dure, inclusiv cu confiscarea mijlocului auto.

„Va fi nevoie de măsuri dure similare cu cele care sunt aplicate în domeniul deşeurilor“

„Va fi nevoie de măsuri dure similare cu cele care sunt aplicate în domeniul deşeurilor, adică confiscarea mijloacelor de transport care nu respectă de exemplu legislaţia privind transportul deşeurilor, măsuri similare să fie aplicate şi în cazul în care cineva intră în Parcul Naţional fără autorizaţie şi intră în zone în care accesul cu aceste mijloace de transport este interzis.

Sancţiunile sunt mari de la 5.000 la 25.000 de lei, colegii noştri au aplicat inclusiv sancţiuni de 10.000 de lei care au fost şi recuperate, dar văd că acest lucru nu este suficient”, a spus Tánczos Barna, luni, într-o conferință de presă susținută la Oradea.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS