16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePhilip Morris cere guvernului britanic să interzică țigările

Philip Morris cere guvernului britanic să interzică țigările

Jacek Olczak, CEO-ul companiei Philip Morris International, a solicitat guvernului britanic ca, în decurs de un deceniu, să interzică ţigările, informează The Guardian, citat de News.ro.

„Compania poate vedea lumea fără ţigări şi, de fapt, cu cât se întâmplă mai repede este mai bine pentru toată lumea”, a spus el.

Ţăgările ar trebui tratate precum maşinile alimentate cu produse din petrol, a căror vânzare urmează să fie interzisă începând cu 2030, a adăugat şeful companiei.

Acţiunea guvernului va pune capăt confuziei resimţite de fumători, majoritatea considerând că „alternativele sunt mai rele decât ţigările”, a declarat Olczak pentru Sunday Telegraph.

„Daţi-le alternative fără fumat… cu reglementările şi informaţia potrivite se poate întâmpla în 10 ani de acum, în anumite ţări. Puteţi rezolva problema odată pentru totdeauna”.

Philip Morris International (PMI) a transmis recent că vrea ca jumătate din cifra sa de afaceri să vină din produse pe bază de tutun încălzit, pe măsură ce se transformă într-o „companie de sănătate şi bunăstare”.

Totuşi, compania este criticată de activiştii anti-fumat care o acuză de ipocrizie, după ce a lansat o ofertă de 1 miliard de dolari pentru preluarea Vectura, companie farmaceutică britanică ce produce inhalatoarele pentru bolnavii de astm. 

Fumatul, inclusiv cel pasiv, ucide aproximativ 8 milioane de oameni anual, potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii.

Firmele producătoare de ţigări şi-au schimbat în ultimii ani strategia, orientându-se spre producerea de ţigări electronice, vape-uri şi alte produse pe bază de tutun încălzit, precum IQOS al PMI.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS