13.1 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateItalia cere ajutorul țărilor vecine pentru a stinge incendiile din Sardinia

Italia cere ajutorul țărilor vecine pentru a stinge incendiile din Sardinia

Italia a cerut ajutorul ţărilor europene vecine pentru a lupta împotriva incendiilor care devastează o parte a insulei Sardinia, unde sute de locuitori au fost obligaţi să-şi părăsească domiciliul, informează Digi24

„Este o catastrofă fără precedent”, a declarat, duminică, guvernatorul insulei, Christian Solinas, în timp ce vânturile calde complică eforturile pentru a se ţine focul sub control.

Aproximativ 1.200 de persoane au fost evacuate din casele lor, inclusiv rezidenţi ai unei instituţii medicale, potrivit Rai News. Turişti speriaţi se numără printre persoanele care au fugit de micul sat de pe coastă Porto Alabe, potrivit sursei.

Avioanele de intervenţie Canadair se alimentează cu apă în largul satului Porto Alabe, zburând apoi peste proprietăţile din apropierea ţărmului şi stropind vegetaţia în flăcări chiar în spatele caselor.

Ministrul italian de externe, Luigi Di Maio, a indicat pe Facebook că Protecţia civilă italiană a solicitat altor ţări europene să îi pună la dispoziţie avioane pentru a combate incendiul. Două au plecat deja din Franţa, a precizat el.

O vastă regiune din provincia Oristano (vestul insulei) a fost pusă „în genunchi din cauza incendiului devastator”, a subliniat ministrul.

Aproximativ 20.000 de hectare de vegetaţie au căzut pradă flăcărilor, numeroase proprietăţi au fost distruse şi animale ucise, a indicat guvernatorul. Nivelul de pericol al incendiului rămâne „extrem”, a subliniat Protecţia civilă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS