8 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePrins când arunca mobila la platforma de gunoi

Prins când arunca mobila la platforma de gunoi

Un craiovean care a fost prins când arunca mobilier dezmembrat la platforma de gunoi a fost amendat de poliţia locală. Angajaţii de la Corpul de Control al ADI Eco Sud au făcut pândă ca să depisteze cine abandonează deşeuri nereziduale la platforma care deserveşte mai multe blocuri din cartierul Craioviţa Nouă.

Corpul de Control al ADI ECO Dolj a făcut pândă la platforma de gunoi din Craioviţa Nouă de pe strada Duiliu Marcu, unde în ultimele zile era aruncat mobilier dezmembrat. A fost prins un craiovean în timp ce arunca la platforma de gunoi mai multe anexe de mobilier. A fost anunţată poliţia locală, iar craioveanul respectiv s-a ales cu amendă pentru abandonarea deşeurilor pe domeniul public.


În ciuda faptului că astfel de deşeuri nu se aruncă la platforma de gunoi, frecvent aici, dar şi în alte cartiere al oraşului, lângă containerele de gunoi erau abandonate deşeuri voluminoase. Locatarii au reclamat că la platforma cu pricina zac de zile bune un scaun dezmembrat, un pat, o comodă şi multe alte deşeuri care au fost ocolite de operatorul de salubritate. Acesta din urmă motivând că prin contractul încheiat cu autorităţile craiovene este delegat să ridice doar deşeurile reziduale.

Mobilier dezmembrat aruncat la platforma de gunoi
Mobilier dezmembrat aruncat la platforma de gunoi


În ciuda prevederilor contractuale, după ce a fost sesizat de redactorii GdS, operatorul, Iridex a făcut curat la platforma cu pricina. Nu a trecut mult, că la primele ore ale dimineţii la platformă au apărut din nou elemente de mobilier, iar craioveanul care le arunca a fost prins în fapt.

Au aruncat gunoiul în fântână

Astfel de situaţii se întâlnesc frecvent în Craiova. Poliţia Locală spune că, în fiecare zi se depozitează gunoaie în locuri publice, fie la intersecțiile străzilor, fie la porțile cetățenilor, sau în parculeţe.
Zilnic, polițiștii locali aplică sancțiuni acestor cetățeni ce nu respectă regulile de conviețuire socială și pe cele de bun simț şi de civilizație.
Miercuri, 21.07.2021, în jurul orei 23.00, în itinerariile de patrulare, polițiștii locali au depistat două persoane care aruncau gunoaie, cutii, saltele în incinta unei fântâni publice situată pe bdul. Nicolae Romanescu.
Cele două au fost sancționate cu amenzi în cuantum total de 3.000 lei și, ca măsură complementară, au curățat locația și și-au luat gunoiul acasă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS