20 C
Craiova
joi, 23 septembrie, 2021
Știri de ultima orăActualitateGrecia deschide ușa pentru vaccinarea anti-Covid obligatorie

Grecia deschide ușa pentru vaccinarea anti-Covid obligatorie

Guvernul conservator al Greciei condus de premierul Kyriakos Mitsotakis a deschis ușa pentru impunerea vaccinării anti-Covid obligatorii după ce a permis ministerului sănătății să extindă lista categoriilor profesionale care pot fi vizate de măsură, relatează Euractiv.

Noile puteri acordate ministerului sănătății au fost introduse în ultimul moment într-un proiect de lege, luând prin surprindere partidele de opoziție.

Autoritățile de la Atena au impus până acum vaccinarea obligatorie pentru angajații sanitari și pentru cei din azilurile de îngrijire a bătrânilor.

Dacă un angajat din sistemul medical refuză să se vaccineze acesta va fi suspendat temporar și în cele din urmă înlocuit.

Potrivit Centrului European pentru Prevenirea și Combaterea Bolilor, 61,1% din populația totală a Greciei a fost vaccinată cu o primă doză a unui vaccin anti-Covid și 51,7% a fost imunizată în regim complet.

Acțiunea guvernului lui Mitsotakis a fost criticată de Syriza, principalul partid de opoziție, care acuză executivul de adoptarea unei abordări de „pedepsire” a persoanelor care nu s-au vaccinat fără a se consulta în prealabil cu celelalte formațiuni politice.

Opoziția cere în schimb o mai bună informare a cetățenilor cu privire la vaccinuri pentru a-i convinge să se imunizeze împotriva coronavirusului.

Aproximativ 3.000 de manifestanți s-au adunat miercuri în Grecia, inclusiv 2.000 în Salonic, al doilea oraș al țării, pentru a protesta împotriva vaccinării obligatorii a îngrijitorilor și a personalului căminelor de îngrijire a bătrânilor.

Guvernul a anunţat măsuri de încurajare a vaccinării anti-Covid, constând în cecuri-cadou în valoare de 150 de euro destinate tinerilor cu vârsta cuprinsă între 18 şi 25 de ani, cu speranţa de a vaccina 70% din populaţie până în toamnă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

26 de localități din Ilfov sunt în scenariul roșu

26 de localități, din cele 40, din Ilfov au...

ȘTIRI GdS