9.8 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateDrumul de mare viteză Craiova – Lugoj: CNAIR vrea finanțare europeană

Drumul de mare viteză Craiova – Lugoj: CNAIR vrea finanțare europeană

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a depus cerere de finanțare prin Programul Operațional Infrastructura Mare (POIM) a studiului de fezabilitate pentru drumul de mare viteză Craiova – Drobeta Turnu Severin – Lugoj. Acesta reprezintă cel mai mare contract pentru un studiu de fezabilitate licitat în România.

„COMPANIA NAȚIONALĂ DE ADMINISTRARE A INFRASTRUCTURII RUTIERE S.A., în calitate de Solicitant, a elaborat și depus in data de 16.07.2021, Aplicația de Finanțare pentru proiectul Elaborare Studiu de Fezabilitate pentru „Drum de mare viteza Craiova-Drobeta Turnu Severin-Lugoj” în vederea obținerii de finanțare nerambursabilă alocată prin Programul Operațional Infrastructura Mare 2014-2020, în cadrul Axei Prioritare 1 – Îmbunatatirea mobilitatii prin dezvoltarea retelei TEN-T si a metroului, Obiectiv Specific 1.1 Apel de proiecte pentru DEZVOLTAREA INFRASTRUCTURII RUTIERE – sprijin pregatire proiecte de investitii, Operațiunea- Cresterea mobilitaþii pe rețeaua rutiera TENT centrala”, se arată într-un comunicat al CNAIR.

”Valoarea totală a proiectului este de 130,22  milioane de lei și va fi finanțat prin Programul Operațional Infrastructura Mare 2014-2020 astfel: 85% contribuția Uniunii Europene din Fondul European de Dezvoltare Regionala – 93,29 milioane de lei, 15% contribuția proprie 16,46 milioane de lei, restul de 20,46 milioane de lei reprezentând cheltuieli neeligibile inclusiv TVA. Durata proiectului ce va putea fi finanțat prin POIM 2014 – 2020 este de 27 luni”, potrivit comunicatului citat.

Licitația este suspendată

Licitația pentru studiul de fezabilitate necesar construirii drumului de mare viteză Craiova-Lugoj a fost publicată pe 1 iunie în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP). Termenul limită pentru depunerea ofertelor era 12 iulie 2021, însă între timp procedura a fost suspendată, potrivit informațiilor din SEAP, potrivit economica.net

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS