6.6 C
Craiova
vineri, 24 septembrie, 2021
Știri de ultima orăActualitateCe iese la iveală de sub gheața care se topește în regiunea arctică a Rusiei

Ce iese la iveală de sub gheața care se topește în regiunea arctică a Rusiei

În partea arctică a Rusiei, schimbările climatice determină topirea stratului de gheață, ceea ce face ca gazul acumulat în permafrost (solurile înghețate tot timpul anului la o adâncime între 2 și 15 metri) timp de mii de ani să iasă la suprafață și să dezvăluie viața antică care a fost îngropată acolo, notează The Independent.

Ziarul britanic citând o investigație efectuată de postul de televiziune Sky News cu privire la daunele aduse mediului cauzate de dezghețarea marilor depozite de carbon din regiunea arctică, evidențiază că sub gheață au fost descoperite părți din colți de mamut, precum și fragmente de os de rinocer lânos.

Aceste specii de animalele au cutreierat pajiștile arctice înainte de a dispărea complet: rinocerii în urmă cu aproape 15.000 de ani, iar mamuții în urmă cu aproximativ 10.500 de ani, la sfârșitul ultimei ere glaciare.

Fragmentele de os și colți au fost găsite în regiunea Duvanny Yar, lângă localitatea Chersky, în Arctica Siberiană, foarte aproape de stațiile internaționale de cercetare unde se adună oamenii de știință pentru a studia impactul gheții care se topește.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Record de cazuri noi de coronavirus în Coreea de...

Coreea de Sud a raportat vineri 2.434 de noi...

ȘTIRI GdS