25.2 C
Craiova
vineri, 17 septembrie, 2021
Știri de ultima orăActualitateArhiepiscopul Teodosie, lăsat pe dinafară la aniversarea Patriarhului Daniel

Arhiepiscopul Teodosie, lăsat pe dinafară la aniversarea Patriarhului Daniel

Arhiepiscopului Teodosie al Tomisului nu i s-a permis accesul cu mașina în curtea Patriarhiei Române de pe Dealul Mitropoliei, unde venise pentru a fi prezent la aniversarea Patriarhului Daniel. Prin urmare, șoferul a fost nevoit să lase limuzina de lux (Mercedes-Benz S Class) în faţa barierei și să ducă pe jos buchetul imens de flori pe care Arhiepiscopul Teodosie i l-a adus în dar Patriarhului cu prilejul aniversării a 70 de ani, scrie G4media.

Vizibil deranjat de acest moment, Teodosie a participat doar la slujba de Te Deum care a fost oficiată în altarul de vară din curtea Patriarhiei.

După slujba care a durat aproximativ o oră, Arhiepiscopul Teodosie a plecat de la ceremonie. Momentul plecării ierarhului de la Constanța a avut loc chiar în timpul în care toți membrii Sfântului Sinod, împreună cu invitații Patriarhului, au intrat în Palatul Patriarhiei pentru a participa la momentul aniversar.

Acuzat de plagiat și lipsa onestității științifice

Patriarhia Română l-a acuzat pe Arhiepiscopul Tomisului de plagiat și lipsa onestității științifice într-un răspuns formulat la solicitarea acestuia de ridicare a Arhiepiscopiei Tomisului la rangul de mitropolie. Documentul, făcut public de G4Media, scoate în lumină problemele învățământului doctoral teologic ortodox de la Universitatea „Ovidius” din Constanța, unde Teodosie Petrescu este profesor universitar și director al școlii doctorale.

Într-un document obţinut de G4Media, Cancelaria Sfântului Sinod arată că ÎPS Teodosie doreşte să transforme Arhiepiscopia Tomisului într-o mitropolie fără a fi îndeplinite toate condiţiile necesare şi că face acest lucru dintr-o “ambiţie personală”.

Arhiepiscopul Teodosie, în conflict cu BOR

Conducerea Bisericii Ortodoxe Române (BOR) i-a refuzat controversatului Teodosie avansarea în ierarhia internă și transformarea în mitropolit, potrivit răspunsului oficial consultat de G4Media.ro. Decizia oficială i-a fost trimisă lui Teodosie de cancelaria Sfântului Sinod ”din încredințarea” Patriarhului Daniel, și constituie un rechizitoriu dur față de comportamentului arhiepiscopului de Tomis.

Documentul confirmă relațiile extrem de reci dintre cei doi ierarhi, acutizate de comportamentul lui Teodosie din perioada pandemiei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Horoscopul de weekend

BerbecAi nevoie de mai multă atenție, validare, susținere, apreciere,...

ȘTIRI GdS