36.9 C
Craiova
sâmbătă, 31 iulie, 2021
Știri de ultima orăActualitate(VIDEO)12 persoane au murit la metroul inundat din China

(VIDEO)12 persoane au murit la metroul inundat din China

12 persoane au murit după ce precipitații record au inundat rețeaua de metrou din Zhengzhou, China, iar sute de pasageri au fost blocați în tuneluri și garnituri.

Imaginile distribuite pe rețelele sociale îi arată pe navetiștii din metrou care abia reușesc să-și țină capul deasupra apei.

Peste 500 de persoane au fost salvate din tunelurile din Zhengzhou, potrivit BBC, care citează surse locale.

Ploile masive din ultimele zile au provocat pagube mari în provincia Henan, iar 200.000 de oameni au fost evacuați. Cel puțin 25 de persoane au murit și șapte sunt date dispărute în capitala provinciei, Zhengzhou.

Însă mai multe orașe din provincia Henan sunt afectate de inundații. Președintele Xi Jinping a declarat miercuri că sunt „pierderi semnificative de vieți omenești și daune materiale”.

În Zhengzhou, a plouat în trei zile cât într-un an. Așa se face că, marți, sistemul de canalizare a fost depășit, iar apa a ajuns în tunelurile feroviare.

Oamenii care au fost salvați de la metrou au povestit cum apa a pătrund prin uși, crescând ușor până la „glezne, apoi până la genunchi și în final până la gât”. „Toți cei care am putut, ne-am urcat pe scaunele metroului”, a scris o femeie pe rețeaua chineză Weibo.

Copiii au fost ridicați pe umeri de către părinți și toți pasagerii și-au abandonat bagajele care ar fi putut să îi tragă în jos.

Un pasager salvat a spus că după jumătate de oră nu se mai putea respira.

Inundațiile nu au afectat doar metroul

Oamenii se uită la mașinile care stau în apele inundațiilor după ce ploile abundente au lovit orașul Zhengzhou din provincia centrală Henan din China pe 21 iulie 2021.

People look out at cars sitting in floodwaters after heavy rains hit the city of Zhengzhou in China’s central Henan province on July 21, 2021.,Image: 622511553, License: Rights-managed, Restrictions: China OUT, Model Release: no, Credit line: STR / AFP / Profimedia

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Ansamblul ”Calea eroilor” al lui Brâncuși, amânat de la...

Includerea Ansamblului Monumental ”Calea eroilor”, realizat la Târgu Jiu...

ȘTIRI GdS