15.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateVarianta Delta este responsabilă de 83% din noile infecții din SUA

Varianta Delta este responsabilă de 83% din noile infecții din SUA

Varianta Delta a coronavirusului este responsabilă acum de 83% din noile cazuri depistate în Statele Unite, a anunțat marți dr. Rochelle Walensky, directorul CDC, în timpul unei audieri din Senatul de la Washington, relatează Live Science.

„Aceasta este o creștere dramatică față de procentul de 50% [înregistrat la începutul lunii]”, a declarat aceasta, adăugând că procentul este chiar mai mare de atât în zonele cu o rată scăzută a vaccinării anti-Covid.

Conform ultimelor date ale CDC; 161,5 milioane de persoane au fost imunizate în regim complet împotriva coronavirusului în Statele Unite Acestea reprezentă aproximativ 48,6% din populația totală a țării.

Însă aproape două treimi din toate comitatele SUA au o rată de vaccinare mai mică de 40%, potrivit lui Walensky. „Zonele cu o acoperire limitată a vaccinurilor permit apariția și răspândirea rapidă a variantei Delta foarte transmisibile”, a explicat acesta.

Varianta Delta, sau B.1.617.2, a fost descoperită pentru prima dată în India. Apoi s-a răspândit în peste 100 de țări, potrivit Organizației Mondiale a Sănătății.

Se crede că această variantă a SARS-CoV-2 este cu 60% mai infecțioasă decât anterioara tulpină dominantă. Este vorba de cea Alfa, descoperită pentru prima dată în Marea Britanie.

Mesajul CDC: Vaccinați-vă

Dr. Anthony Fauci, directorul Institutului Național de Alergii și Boli Infecțioase; a afirmat în luna iunie că varianta Delta este „cea mai mare amenințare” la adresa eforturilor SUA de a pune capăt pandemiei de COVID-19.

„Motivul pentru care [varianta Delta] este atât de formidabilă ține de faptul că ea are abilitatea de a se transmite eficient de la persoană la persoană într-o manieră extraordinară, cu mult peste cea a celorlalte variante pe care le-am văzut până acum”, a reiterat acesta în timpul audierii de marți.

„Acesta este motivul pentru care Delta a devenit acum varianta dominantă”, a subliniat acesta.

Walensky a subliniat la rândul ei că „numărul de cazuri și spitalizări începe să crească din nou în zonele în care acoperirea cu vaccinuri este scăzută”. Numărul de decese cauzate de COVID-19 a crescut cu aproape 48% în ultima săptămână. Au ajuns la o medie zilnică de aproximativ 239 de morți.

„Mesajul din partea CDC este clar: cea mai bună metodă de a preveni răspândirea variantelor coronavirusului este prin prevenirea răspândirii bolii. Vaccinarea este cel mai puternic instrument pe care îl avem”, a mai spus aceasta.

Fauci a amintit de asemenea în timpul audierii că vaccinurile au o eficacitate ridicată în protejarea oamenilor împotriva variantei Delta. În special când vine vorba de prevenirea spitalizărilor și deceselor.

„În momentul de față este extraordinar de important să vaccinăm cât mai multe persoane pe cât de rapid putem”, a adăugat dr. Fauci.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS