23.3 C
Craiova
vineri, 17 septembrie, 2021
Știri de ultima orăActualitateÎn România se va administra a treia doză de vaccin anti-COVID

În România se va administra a treia doză de vaccin anti-COVID

România se îndreaptă spre introducerea administrării celei de-a treia doze de vaccin anti-COVID-19, a declarat marți premierul Florin Cîțu, citat de Hotnews.

„Așa arată direcția în care merg discuțiile”, a afirmat Cîțu.

Cîțu a făcut aceste declarații întrebat de jurnaliști despre stocurile mari de vaccin anti-COVID, spunând că achiziția unui număr mare de doze se justifică și prin necesitatea celei de a treia doze.

Întrebat de jurnaliști dacă a fost luată o decizie privind administrarea unei a treia doze de vaccin, Cîțu a răspuns: „Așteptăm o decizie. Specialiștii ne vor spune exact, nu sunt eu în măsură. Așa arată direcția în care care merg discuțiile”.

Pfizer vrea să obţină aprobarea FDA pentru a treia doză a vacinului

Chestionat, de asemenea, despre cum se pregătesc autoritățile pentru valul patru al pandemiei, Cîțu a răspuns: „Pregătirea este vaccinarea”.

Compania Pfizer caută să obţină în următoarea lună aprobarea organismului american de reglementare a medicamentelor, FDA, pentru a treia doză a vacinului său anti-Covid.

România a folosit până acum puțin peste jumătate din cele peste 17,5 milioane de doze de vaccin anti-COVID primite de la Uniunea Europeană și a donat peste 550.000 de doze, mare parte către Republica Moldova, în timp ce alte 1,17 milioane de doze au fost vândute către Danemarca.

Aproape 2 milioane de doze de vaccin anti-Covid au termen de expirare până la finalul lui septembrie, arată datele transmise de autorități, la solicitarea HotNews.ro.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Horoscopul de weekend

BerbecAi nevoie de mai multă atenție, validare, susținere, apreciere,...

ȘTIRI GdS