15.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateÎn România se va administra a treia doză de vaccin anti-COVID

În România se va administra a treia doză de vaccin anti-COVID

România se îndreaptă spre introducerea administrării celei de-a treia doze de vaccin anti-COVID-19, a declarat marți premierul Florin Cîțu, citat de Hotnews.

„Așa arată direcția în care merg discuțiile”, a afirmat Cîțu.

Cîțu a făcut aceste declarații întrebat de jurnaliști despre stocurile mari de vaccin anti-COVID, spunând că achiziția unui număr mare de doze se justifică și prin necesitatea celei de a treia doze.

Întrebat de jurnaliști dacă a fost luată o decizie privind administrarea unei a treia doze de vaccin, Cîțu a răspuns: „Așteptăm o decizie. Specialiștii ne vor spune exact, nu sunt eu în măsură. Așa arată direcția în care care merg discuțiile”.

Pfizer vrea să obţină aprobarea FDA pentru a treia doză a vacinului

Chestionat, de asemenea, despre cum se pregătesc autoritățile pentru valul patru al pandemiei, Cîțu a răspuns: „Pregătirea este vaccinarea”.

Compania Pfizer caută să obţină în următoarea lună aprobarea organismului american de reglementare a medicamentelor, FDA, pentru a treia doză a vacinului său anti-Covid.

România a folosit până acum puțin peste jumătate din cele peste 17,5 milioane de doze de vaccin anti-COVID primite de la Uniunea Europeană și a donat peste 550.000 de doze, mare parte către Republica Moldova, în timp ce alte 1,17 milioane de doze au fost vândute către Danemarca.

Aproape 2 milioane de doze de vaccin anti-Covid au termen de expirare până la finalul lui septembrie, arată datele transmise de autorități, la solicitarea HotNews.ro.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS