23.4 C
Craiova
marți, 26 septembrie, 2023
Știri de ultima orăActualitateTrufe negre în valoare de 600.000 de lei, confiscate de poliţie

Trufe negre în valoare de 600.000 de lei, confiscate de poliţie

Aproape 1.200 de kilograme de trufe negre, în valoare de aproximativ 600.000 de le, au fost confiscate de poliţişti din Neamţ. Trufele au fost găsite într-o autoutilitară condusă de un cetăţean italian. Acesta nu avea documente legale pentru marfă, scrie News.ro.

Poliţiştii din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Gârcina au oprit în trafic, duminică, un cetăţean italian, de 40 de ani, care conducea o autoutilitară pe Drumul Naţional 15, în localitatea Alexandru cel Bun.

„În urma controlului efectuat în interiorul vehiculului, poliţiştii au constatat faptul că acesta transporta trufe negre. Existând suspiciuni cu privire la legalitatea documentelor şi cantitatea de trufe înscrisă în avizul de însoţire prezentat pentru control şi cea transportată, s-au făcut verificări.

În urma inventarierii, au rezultat 1.170 de kilograme, iar verificările efectuate de poliţişti au relevat că transportul trufelor s-ar fi efectuat fără deţinerea documentelor prevăzute de legislaţia în vigoare”, a arătat sursa citată.

Trufele au fost ridicate de poliţişti şi predate specialiştilor din cadrul Direcţiei Silvice Neamţ.

În cauză, a fost întocmit dosar penal pentru furtul oricăror produse specifice ale fondului forestier naţional, faptă prevăzută de Legea 46 din 2008.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS