23.3 C
Craiova
vineri, 17 septembrie, 2021
Știri de ultima orăActualitateMajoritatea restricțiilor împotriva COVID-19 au fost ridicate în Anglia, deși numărul de infectări este în creștere

Majoritatea restricțiilor împotriva COVID-19 au fost ridicate în Anglia, deși numărul de infectări este în creștere

Majoritatea restricţiilor impuse din cauza pandemiei de coronavirus au fost ridicate în Anglia astăzi, redenumită ”Ziua libertăţii” în pofida unei creşteri a numărului de contaminări, care îi îngrijorează pe mulţi oameni de ştiinţă şi responsabili politici, potrivit Agerpres.

Începând de la miezul nopţii în Anglia (23.00 GMT), sălile de spectacol şi stadioanele se pot redeschide la capacitate maximă, cluburile pot primi din nou publicul, servirea la bar este din nou autorizată în pub-uri şi nu mai există o limită privind numărul de persoane reunite.

Purtarea măştii nu mai este obligatorie, dar recomandată în mijloacele de transport şi magazine, iar telemunca nu mai este o cerinţă.

Boris Johnson i-a îndemnat duminică pe britanici să fie precauţi

Premierul britanic Boris Johnson i-a îndemnat duminică pe britanici să fie precauţi şi să se autoizoleze atunci când li se spune, într-un mesaj video lansat în ajunul ridicării majorităţii restricţiilor anti-COVID-19 în Anglia. Şeful executivului i-a încurajat de asemenea pe conaţionalii săi să-şi facă şi „a doua injecţie” (doză de vaccin, n.red) atunci când li se solicită acest lucru, notează Reuters.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Cum putem să evităm bolile cardiovasculare?

Cea mai importantă metodă de prevenţie a bolilor cardiovasculare...

ȘTIRI GdS