16.4 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateChina interzice accesul persoanelor nevaccinate anti-Covid în spitale, școli și alte locuri publice

China interzice accesul persoanelor nevaccinate anti-Covid în spitale, școli și alte locuri publice

Unele autorități locale din China vor începe interzicerea accesului în școli, spitale, supermarketuri, mijloace de transport în comun și alte locuri publice pentru persoanele care nu s-au vaccinat anti-Covid, relatează Insider.

Măsura este așteptată să intre în vigoare de la sfârșitul lunii iulie sau începutul lui august, ea fiind adoptată în cel puțin 12 din cele 22 de provincii ale țării.

Autoritățile locale au anunțat de asemenea noi măsuri care vor intensifica monitorizarea și restricțiile asupra rezidenților care nu s-au vaccinat împotriva coronavirusului când acestea vor încerca să intre în zeci de spații publice.

Printre acestea se numără sălile de fitness, cafenele, benzinăriile și băncile, deși lista exactă diferă de la comitat la comitat.

Un consiliu local a avertizat că vaccinarea anti-Covid este „o datorie și o obligație” a fiecărui cetățean și a scos în evidență situația pandemică „severă și complicată” din alte țări.

Multe dintre aceste comitate afirmă că marea problemă va fi implementarea restricțiilor în diferitele școli, zone publice și instituții.

O parte din ele, ca orașul Luzhou de exemplu, cer ca persoanele nevaccinate să își furnizeze datele și informațiile de contact când intră în astfel de locuri și le încurajează să se imunizeze împotriva COVID-19.

Altele în schimb au implementat interdicții totale pentru cei care încă nu s-au vaccinat.

Țintă de 80% pentru imunitatea în masă

Autoritățile din comitatul Tanghe din provincia Henan au anunțat că agențiile sale guvernamentale nu vor mai plăti angajații dacă aceștia nu se vaccinează.

Anunțurile au fost făcute doar la nivel local până acum, autoritățile de la Beijing neinstituind deocamdată vaccinarea anti-Covid obligatorie.

Însă noile restricții sunt în linie cu obiectivul guvernului central de a obține o rată a imunizării împotriva coronavirusului de 80% – o țintă legată de imunitatea în masă despre care presa de stat a vorbit frecvent.

China afirmă că a produs până acum 1,4 miliarde de doze ale unor vaccinuri anti-Covid, aproape destule pentru a imuniza întreaga populație a țării cu prima doză, nefiind însă clar câte persoane au fost vaccinate și la rapel.

Majoritatea vaccinurilor administrate în China sunt cele dezvoltate de companiile locale Sinovac și Sinopharm.

Însă presa chineză a relatat săptămâna trecută că autoritățile intenționează să ofere populației sale un „suprarapel”, o a treia doză a vaccinului Pfizer pentru a întări eficacitatea vaccinurilor produse local.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS