21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAtami, Japonia: 15 morți și 14 dispăruți în urma alunecării de teren

Atami, Japonia: 15 morți și 14 dispăruți în urma alunecării de teren

Japonia continuă să numere victimele alunecării de teren din Atami. Bilanţul masivei alunecări de teren produse pe 3 iulie, în Atami, centrul Japoniei, a crescut la 15 morţi. Sute de salvatori continuă să caute 14 locuitori încă daţi dispăruţi, relatează AFP, citat de Agerpres.

„Alte două persoane au fost confirmate decedate în weekend, iar numărul morţilor a crescut la 15. Paisprezece persoane sunt în continuare date dispărute”, a declarat Yuta Hara, un purtător de cuvânt al departamentului local pentru gestionarea dezastrelor.

Zeci de case, distruse în Atami

Zeci de locuințe au fost distruse în urma alunecării de teren. Acesta s-a produs după mai multe zile de ploi abundente, în acest mic oraş de coastă din centrul Japoniei. Atami este situat la circa 100 de kilometri sud-vest de capitala Tokyo. O mare parte din Japonia se afla în plin sezon ploios, care provoacă deseori inundaţii şi alunecări de teren.

Oamenii de ştiinţă afirmă că fenomenul este exacerbat de schimbările climatice, întrucât o atmosferă mai caldă reţine mai multă apă, crescând riscul şi intensitatea precipitaţiilor extreme.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS