15.3 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateBăile Tușnad: O ursoaică cu 3 pui a intrat în bucătăria unei case

Băile Tușnad: O ursoaică cu 3 pui a intrat în bucătăria unei case

-

O ursoiacă cu trei pui a intrat, în noaptea de joi spre vineri, în bucătăria unei case din staţiunea Băile Tuşnad, iar proprietara, o femeie în vârstă, s-a baricadat în cameră, până când animalele au ieşit din imobil, trasnmite Agerpres.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Judeţean de Jandarmi (IJJ) Harghita, femeia dormea când a auzit zgomote, după care a sunat la numărul de urgenţă 112, apelul fiind înregistrat la ora 1:43. Jandarmii au sfătuit-o să se baricadeze în cameră, să încuie uşa şi să tragă un corp de mobilă mai greu în faţa uşii.

Ursoaica cu cei trei pui a intrat în bucătărie şi a găsit un bidon cu miere, animalele aflându-se în căutare de hrană. La un moment dat, ursoaica a ieşit din imobil cu doi dintre pui, unul rămânând blocat în casă.

La faţa locului a ajuns o maşină a Serviciului de Ambulanţă, care a pus în funcţiune semnalele acustice şi luminoase, dar şi echipajul de la Jandarmerie, intervenţia fiind una dificilă, pentru că ursoaica putea fi agresivă, întrucât voia să îşi protejeze puiul.

Până când jandarmii au reuşit îndepărtarea ursuleţului din imobil, ursoaica a aşteptat în faţa locuinţei cu ceilalţi doi pui.
„Din păcate, sunt tot mai multe cazuri cu intrare (a urşilor – n.r.) în spaţii închise, mă refer la locuinţă, dormitor, bucătărie, pivniţă, cu persoane înăuntru”, a spus Rodica Pribagu, din cadrul IJJ Harghita.

O altă ursoaică cu pui a intrat în altă locuință, iar un urs a furat o geantă

Aceasta a mai precizat că, din informaţiile primite de la jandarmii care intervin la Băile Tuşnad, în urma apelurilor primite la 112, în staţiune s-a semnalat, până acum, prezenţa unei ursoaice cu trei pui, a unei ursoaice cu doi pui şi a trei urşi solitari. O filmare cu ursoaica cu 2 pui a fost postată pe Facebook:

Ganz gefährlich in meine Heimatstadt Predeal !!! Bärin mit 2 kleinen!!! La 2 metri de o ursoaica imensa cu doi pui ,mare pericol pentru toata lumea !!!

Posted by Mircea Stroescu on Thursday, July 15, 2021

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Accident rutier grav cu trei victime în Bumbești-Jiu

Pompierii militari au fost solicitați joi să intervină la...

ȘTIRI GdS