12.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitate(VIDEO)Nouă morți și peste 70 de persoane dispărute, în urma inundațiilor în Germania

(VIDEO)Nouă morți și peste 70 de persoane dispărute, în urma inundațiilor în Germania

-

Nouă persoane şi-au pierdut viaţa şi peste 70 sunt date dispărute în urma ploilor abundente şi a inundaţiilor care au lovit vestul Germaniei, potrivit ultimului bilanț citat de Reuters.

„Numeroase persoane date dispărute” se aflau pe acoperişurile caselor măturate de ape în comuna Schuld, din landul Renania-Palatinat, a declarat un purtător de cuvânt al poliţiei din Koblenz, citat de AFP.

Miercuri, ploile abundente au provocat pagube materiale masive, închiderea mai multor autostrăzi şi evacuări în masă. Landul Renania de Nord-Westfalia a fost cel mai afectat de ploile abundente, cauzate de un sistem meteorologic de joasă presiune pe care meteorologii germani l-au denumit „Bernd”.

Părţi ale oraşului Dusseldorf, capitala landului Renania de Nord-Westfalia, au fost evacuate miercuri înainte ca râul Düssel să iasă din matcă.

În landul vecin Renania-Palatinat, districtul Vulkaneifel a fost obligat să declare starea de urgenţă. „Situaţia este foarte gravă, avem multe drumuri inundate şi sate devenite inaccesibile”, a declarat miercuri seara administratorul districtului, Julia Gieseking, aflată în oraşul Daun, adăugând că starea de urgenţă va permite mobilizarea armatei pentru a ajuta la eforturile de ajutorare.

Tot în landul Renania de Nord-Westfalia, un pompier din oraşul Altena, aflat în regiunea Sauerland, s-a înecat, a confirmat miercuri un purtător de cuvânt al poliţiei.

Un azil de bătrâni cu 76 de rezidenţi din oraşul Hagen, situat în Valea Ruhr-ului, a fost evacuat miercuri din cauza inundaţiilor. „Azilul a fost foarte grav afectat şi este acum nelocuibil”, a declarat un purtător de cuvânt al municipalităţii. Unele părţi ale oraşului Hagen erau încă inaccesibile miercuri seara. „Oamenii sunt disperaţi”, a precizat un purtător de cuvânt al al poliţiei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Șapte percheziții DNA la Complexul Energetic Oltenia

DNA efectuează joi șapte percheziții la Complexul Energetic Oltenia...

ȘTIRI GdS