31.4 C
Craiova
joi, 16 septembrie, 2021
Știri de ultima orăActualitateVaccinarea împotriva COVID-19, obligatorie pentru angajaţii din sănătate din Letonia

Vaccinarea împotriva COVID-19, obligatorie pentru angajaţii din sănătate din Letonia

Guvernul leton vrea ca vaccinarea împotriva COVID-19 să devină obligatorie pentru cadrele medicale şi pentru angajații din educaţie, scrie dpa, conform Agerpres.

Conform modificărilor legislative adoptate miercuri de guvern, începând din luna octombrie, angajaţii din instituţiile medicale, sociale şi de educaţie vor trebui să prezinte la locul de muncă un certificat de vaccinare.Tot de la 1 octombrie, în alte sectoare, angajatorii vor avea dreptul de a concedia salariaţii nevaccinaţi.

Aceste modificări mai trebuie însă aprobate de parlamentul de la Riga.

În Letonia, ţară cu 1,9 milioane de locuitori, campania de vaccinare a avut un start lent. Până în prezent, circa o treime din populaţie a primit cel puţin o doză de vaccin împotriva COVID-19.

„Am discutat despre stimulente pentru a promova vaccinarea, avem în vedere începerea unei campanii de informare. Acest proiect de lege a fost elaborat şi cu scopul de a-i face pe oameni să-şi schimbe comportamentul”, a declarat prim-ministrul Krisjanis Karins.

De la debutul pandemiei, Letonia a raportat mai mult de 138.000 de cazuri de infectare cu coronavirus şi peste 2.500 de decese asociate.

Rata de infectare este în scădere de mai multe săptămâni, însă, în acelaşi timp, a fost observată o propagare în creştere a variantei Delta deosebit de contagioase. Conform ministrului sănătăţii, Daniels Pavluts, infectările cu varianta Delta reprezintă aproape 54% din cazurile noi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Primăria Bârlad cumpără aparat de cafea de 8.000 de...

Consilierii locali din Bârlad au votat să cumpere un...

ȘTIRI GdS