14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateTatuaje QR pentru persoanele care s-au vaccinat anti-Covid în Rusia

Tatuaje QR pentru persoanele care s-au vaccinat anti-Covid în Rusia

Delivery Club, o firmă rusească ce livrează mâncare la domiciliu, și Everink Tattoo, un magazin online de tatuaje, le oferă moscoviților posibilitatea de a-și purta pe braț codurile QR care demonstrează că s-au vaccinat împotriva COVID-19, relatează Moscow Times.

Tatuajele temporare cu codurile pot fi obținute după prezentarea unui test PCR negativ pentru coronavirus.

Autoritățile din capitala rusă au introdus pe 28 un pașaport sanitar obligatoriu pentru accesul în restaurante, cafenele și baruri în contextul răspândirii vertiginoase a variantei Delta a coronavirusului și a ratei scăzute a imunizării împotriva COVID-19.

Tatuajele îi vor scuti pe clienți de efortul suplimentar de a scoate telefonul pentru scanarea codului QR, aceștia putând demonstra că s-au vaccinat doar prin prezentarea brațului pentru a fi scanat.

„Vrem să relaxăm tensiunea actuală și să facem mai distractivă prezentarea codurilor QR la localurile din oraș”, a declarat Delivery Club într-un comunicat remis agenției de stat RIA Novosti.

Doritorii vor putea alege din 6 modele diferite

Doritorii vor putea alege din 6 modele diferite, printre care unul cu tematică florală și unul care scrie „cred în tine, și costă 590 de ruble (în jur de 8 dolari) fiecare.

Moscoviții pot comanda tatuajul de pe site-ul Everink Tattoo, firma urmând să îl livreze în decurs de 10 zile. Tatuajele temporare vor ține în jur de două săptămâni de la aplicare.

Însă moscoviții vor fi nevoiți în continuare să își prezinte actul de identitate la intrarea într-un local pentru a dovedi că nu poartă codul QR al altei persoane sau că acesta nu este fals.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS