18.4 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateNou record la programările pentru vaccin în Franța, după ce Macron a amenințat cu restricții

Nou record la programările pentru vaccin în Franța, după ce Macron a amenințat cu restricții

Franța a înregistrat marți, pentru a doua zi consecutiv, un nou record de programări pentru vaccinarea anti-COVID, fiind efectuate circa 20.000 de rezervări pentru prima doză în fiecare minut, potrivit G4media.

Valul de programări a început imediat după ce preşedintele Emmanuel Macron a avertizat, într-un discurs susținut luni, că ar putea fi introduse restricţii pentru cei care nu au un certificat de sănătate care să dovedească vaccinarea sau efectuarea unui test negativ pentru COVID.

După ce luni seara platforma a înregistrat circa 900.000 de programări, marți a fost atins un nou record: 1,3 milioane de francezi s-au înscris la vaccinare.

Precedentul record era din luna mai, de 470.000 de programări.

Potrivit statisticilor doctolib.fr, în special tinerii și-au făcut programare în ultimele două zile. Aproape 60% dintre cei care s-au programat au mai puțin de 35 de ani.

În discursul de luni seara, președintele Macron a spus că vaccinarea nu va fi obligatorie pentru moment, dar a subliniat că restricţiile îi vor viza în primul rând pe cei care nu sunt vaccinaţi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS