11.2 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitate17 morți în urma prăbușirii hotelului din China

17 morți în urma prăbușirii hotelului din China

Bilanţul definitiv al prăbuşirii unui hotel în estul Chinei este de 17 morţi la finalul operaţiunilor de salvare, a anunţat miercuri televiziunea naţională CCTV, preluată BBC.

Tragedia s-a produs în cursul după-amiezii de luni, în marele oraş turistic şi istoric Suzhou, situat la circa 80 km vest de Shanghai.

Precedentul bilanţ anunţa opt morţi şi nouă dispăruţi. Decesul acestora din urmă a fost confirmat miercuri, potrivit televiziunii publice CCTV.

Persoanele scoase anterior în viaţă dintre ruine sunt în stare stabilă la spital, a mai precizat postul chinez. Hotelul Siji Kaiyuan, de clasificare medie, fusese deschis în 2018 şi număra 54 de camere şi o sală de festivităţi, indica descrierea sa pe site-ul de rezervări turistice Ctrip.

CCTV a difuzat marţi imagini cu echipe de salvatori care căutau cu mâinile într-o grămadă de moloz şi sub o structură metalică dezarticulată. Suzhou, oraş cu circa 12 milioane de locuitori, este cunoscut pentru grădinile sale clasice şi pentru canalele sale, care îi aduc uneori supranumele de „Veneţia Orientului”.

Surpările de imobile survin cu regularitate în China. Majoritatea anchetelor ulterioare scot în evidenţă nerespectarea normelor de construcţie.

În martie 2020, un hotel rechiziţionat ca loc de carantină în timpul epidemiei de COVID-19 s-a prăbuşit în oraşul de coastă Quanzhou (est), lăsând în urmă 29 de morţi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS