24.8 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePapa Francisc a ținut slujba din balconul clinicii unde este internat

Papa Francisc a ținut slujba din balconul clinicii unde este internat

Papa Francisc a ţinut slujba de duminică de la balconul etajului 10 al spitalului Gemelli din Roma, unde se află internat după intervenţia chirugicală la colon, potrivit RFI.

“Vă mulţumesc tuturor: v-am simţit apropierea şi sprijinul rugăciunilor voastre. Vă mulţumesc din adâncul inimii!”, a adăugat suveranul pontif, aclamat de cele circa 200 de persoane adunate în faţa spitalului.

„În aceste zile de spitalizare, am experimentat cât de importantă este o bună îngrijire a sănătății, accesibilă tuturor, așa cum este în Italia și în alte țări. Un sistem de sănătate care asigură un serviciu bun trebuie să fie accesibil tuturor. Acest beneficiu prețios nu trebuie pierdut. Trebuie păstrat”, a spus Francis.

Papa, în vârstă de 84 de ani, a stat la balconul rezervei sale de la etajul al-10-lea al spitalului Gemelli timp de aproximativ 10 minute, citind dintr-un text pregătit, dar adăugând şi numeroase remarci spontane.

„Aș dori să-mi exprim aprecierea și respectul față de toți medicii și față de tot lucrătorii din domeniul sănătății și personalului spitalului”, a spus Francis

A fost prima dată de la alegerea sa ca papă în 2013 – cu excepţia perioadelor în care călătorea – când Francisc nu a citit rugăciunea şi mesajul de duminică de la o fereastră a Palatului Apostolic din Piaţa Sf. Petru.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS