12.6 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateExceptarea şoferilor profesionişti de la măsura carantinei, cerută de UNTRR

Exceptarea şoferilor profesionişti de la măsura carantinei, cerută de UNTRR

Uniunea Naţională a Transportatorilor Rutieri din România (UNTRR) solicită Guvernului menţinerea exceptării de la măsura carantinei pentru şoferii profesionişti care sosesc în ţară din statele clasificate în categoria de zonă galbenă sau zonă roşie, aşa cum a fost pe toată durata pandemiei în România şi în toată Uniunea Europeană, potrivit unui comunicat.

Conform Hotărârii nr. 43 din 01.07.2021 privind aprobarea listei ţărilor/teritoriilor de risc epidemiologic ridicat, criteriile pe baza cărora se stabilesc acestea, precum şi a regulilor de aplicare a măsurii carantinei asupra persoanelor care sosesc din aceste state în România, care abrogă HCNSU nr. 28 din dată de 14.05.2021 cu modificările şi completările ulterioare, nu se regăseşte exceptarea de la măsura carantinei a conducătorilor autovehiculelor de transport marfă cu capacitatea maximă autorizată mai mare de 2,4 tone, precum şi a conducătorilor autovehiculelor pentru transport persoane, la sosirea pe teritoriul naţional din ţările clasificate în categoria de zonă galbenă sau zonă roşie, potrivit Agerpres.

Conducătorii auto care sosesc în România din Marea Britanie intră în carantină, cu unele excepții

Totodată, conducătorii auto care sosesc în România din Marea Britanie intră în carantină, cu excepţia celor care sunt vaccinaţi sau au avut SARS-CoV-2 în ultimele 180 de zile.

„Reamintim că transportul rutier generează un sfert din exportul total de servicii al României şi reprezintă peste jumătate din soldul total al comerţului internaţional cu servicii.

Transporturile rutiere au fost principalul contribuitor la exportul de servicii al României în ultimii ani

Transporturile rutiere au fost principalul contribuitor la exportul de servicii al României în ultimii ani, cu un total de 5,68 miliarde euro în 2020, din care 5,53 miliarde euro transport rutier de mărfuri.

În 2019, sectorul de transport rutier a contribuit cu 6,26 miliarde euro (din care 6,1 miliarde euro transport rutier de mărfuri)”, precizează UNTRR.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS