26.7 C
Craiova
marți, 21 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateGrecia a înregistrat ieri o nouă creştere majoră a cazurilor de COVID-19

Grecia a înregistrat ieri o nouă creştere majoră a cazurilor de COVID-19

Numărul noilor cazuri de COVID-19 în Grecia a crescut mai mult decât dublu ieri faţă de luni, după ce mai multe săptămâni de scădere a acestora au determinat autorităţile să elimine majoritatea restricţiilor antiepidemice, relatează Reuters.

În ultimele 24 de ore au fost confirmate 1.797 de noi infectări, iar luni 801.

Grecia a eliminat purtarea obligatorie a măştii în spaţiile deschise

Grecia, ţară puternic dependentă de turism, a ridicat cea mai mare parte a restricţiilor pentru călătorii şi activităţi recreative, eliminând şi purtarea obligatorie a măştii în spaţiile deschise.

Multe dintre noile infectări sunt în rândul tinerilor şi medicii avertizează asupra riscului unui nou val epidemic, alimentat de data aceasta de varianta Delta mai contagioasă a coronavirusului.

Circa 38% din populaţia Greciei eligibilă pentru vaccinarea anti-COVID-19 este imunizată

Circa 38% din populaţia Greciei eligibilă pentru vaccinarea anti-COVID-19 este complet vaccinată şi guvernul de la Atena oferă stimulente pentru a încuraja oamenii să se vaccineze, cu obiectivul ca acest procent să ajungă la măcar 70% în toamnă.

Lockdownul instituit în noiembrie a costat economia greacă miliarde de euro. Guvernul grec a declarat că nu va închide din nou economia doar pentru a proteja o minoritate nevaccinată.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS