23.3 C
Craiova
vineri, 17 septembrie, 2021
Știri de ultima orăActualitate(VIDEO) Şansele de a descoperi supravieţuitori după alunecarea de teren din Japonia sunt reduse

(VIDEO) Şansele de a descoperi supravieţuitori după alunecarea de teren din Japonia sunt reduse

Şansele de a descoperi supravieţuitori după masiva alunecare de teren produsă sâmbătă în Japonia sunt reduse, informează DPA.

Marţi au trecut primele 72 de ore de la acel dezastru, perioadă considerată esenţială pentru a găsi supravieţuitori în viaţă printre dărâmături.

Potrivit celor mai recente informaţii furnizate de autorităţile din oraşul de coastă Atami, din prefectura Shizuoka, unde a avut loc alunecarea de teren, 24 de persoane sunt încă date dispărute.

Bilanţul oficial se ridică în prezent la patru morţi. Zece case au fost distruse şi alte 130 avariate.

Autorităţile locale au întâmpinat iniţial probleme în ceea ce priveşte stabilirea numărului exact de persoane dispărute. Este posibil ca unii cetăţeni înregistraţi ca locuind în zonă să se fi mutat în alte părţi înainte de acest dezastru. În cursul verificărilor, numărul de persoane dispărute a fost diminuat.

Operaţiunile de căutare şi salvare, care mobilizează circa 1.100 de persoane, continuă.

Alunecarea de teren s-a produs sâmbătă după mai multe zile de ploi abundente în Atami, o staţiune balneară situată la aproximativ 100 de kilometri sud-vest de Tokyo, şi în zonele învecinate.
Alunecarea de teren, care a adus mai multe valuri devastatoare de noroi, a doborât stâlpi de electricitate, a îngropat vehicule şi a avariat sau distrus în total 130 de clădiri.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Horoscopul de weekend

BerbecAi nevoie de mai multă atenție, validare, susținere, apreciere,...

ȘTIRI GdS