26.8 C
Craiova
vineri, 1 iulie, 2022
In curand, Gazeta de Sud, intr-un nou format! Urmareste-ne in fiecare zi si fii primul care afla noutatile!
Știri de ultima orăActualitateGermania ridică interdicțiile de intrare pe teritoriul său pentru persoanele din Regatul Unit, Portugalia şi India

Germania ridică interdicțiile de intrare pe teritoriul său pentru persoanele din Regatul Unit, Portugalia şi India

Germania ridică interdicțiile de intrare pe teritoriul său, legate de pandemie, pentru persoanele din Marea Britanie și alte patru țări.

Sunt ridicate și restricțiile care s-au aplicat persoanelor din Portugalia, Rusia, India și Nepal.

Vizitatorii care sunt complet vaccinați nu vor fi obligați să stea în carantină

De asemenea, vizitatorii care sunt complet vaccinați nu vor fi obligați să stea în carantină. Cu toate acestea, persoanele nevaccinate vor fi obligate să stea în carantină de până la 10 zile, cu posibilitatea de a ieși mai devreme cu un test negativ în a cincea zi, potrivit BBC.

Măsura va intra în vigoare miercuri.

Cele cinci țări au fost clasificate până acum ca zone periculoase

Cele cinci țări au fost clasificate până acum ca zone periculoase din cauza variantelor de virus care au fost identificate pentru prima dată în India.

Țările vor fi reclasificate acum drept „zone cu incidență ridicată”, a transmis, luni, Institutul Robert Koch (RKI).

Relaxarea restricțiilor din Germania a avut loc la câteva ore după ce premierul britanic Boris Johnson a confirmat că din 19 iulie vor fi ridicate toate restricțiile legate de Covid. Guvernul Marii Britanii este, de asemenea, așteptat să anunțe planul de măsuri pentru ca britanicii complet vaccinați să călătorească în țări din zona galbenă, adică țări calificate ca având risc mediu pentru Covid, inclusiv multe din Europa – fără a fi nevoie să intre în carantină la întoarcere.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS