10.9 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateVarianta Delta readuce restricții în țările europene

Varianta Delta readuce restricții în țările europene

Varianta Delta reprezintă o treime din cazurile noi din Franţa. Iar infectările cu noua variantă, mai contagioasă, se înmulţesc şi în alte ţări europene. Cehia şi Portugalia au reintrodus deja o serie de restricţii, informeaza TVR.

În Portugalia, jumătate din cazurile noi, zilnice, sunt în zona capitalei, Lisabona. De astăzi, au intrat în vigoare noi reguli anti-COVID în toată țara: unele magazine și-au scurtat programul, iar în mai multe localități – în total 45 – s-au reintrodus restricțiile de circulație între 11 seara și 5 dimineața, pentru grupuri mari. Munca de acasă devine din nou obligatorie, acolo unde e posibil.

Și în Cehia sunt tot mai multe infectări cu variata Delta și au fost înăsprite măsurile de protecție sanitară. Mai ales că au început vacanțele și, în condiții de mobilitate, autoritățile se tem că apar noi focare. Cu excepția vaccinaților cu schema completă și a celor care au trecut prin boală în ultimele 6 luni, cehii care revin din străinătate trebuie să prezinte un test negativ.

În Rusia, nu doar că se înmulțesc cazurile de COVID – numărul deceselor a ajuns la un nivel nemaiîntâlnit de la începutul pandemiei – 679 de morți în ultimele 24 de ore.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS