8.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateGarda de Mediu va ancheta incendiul de la Rafinăria Petromidia

Garda de Mediu va ancheta incendiul de la Rafinăria Petromidia

Premierul Florin Cîţu a declarat, sâmbătă la Iaşi, că reprezentanţi ai Gărzii Naţionale de Mediu vor merge la Năvodari pentru a investiga cauzele incendiului de la Rafinăria Petromidia, scrie News.ro.

„Cei de la Mediu merg acolo şi investighează. Ieri (vineri – n.r.), primul lucru pe care l-am făcut a fost să ne asigurăm că nu există pericolul ca incendiul să se extindă şi să pună în pericol viaţa cetăţenilor atât din afara Petromidia cât şi din interior. Ne-am asigurat că stingem cât mai repede incendiul.

Am luat legătura cu domnul Arafat, cu domnul Iamandi (şeful IGSU – n.r.), şi am luat mai multe forţe, după cum aţi văzut, din mai multe departamente, pentru a asigura că stingem cât mai repede incendiul. Va fi o anchetă şi vom vedea ce s-a întâmplat”, a declarat premierul Florin Cîţu la Iaşi, unde participă la conferinţa de alegeri a filialei locale a PNL.

Un mort și cinci răniți în urma incendiului

O explozie urmată de un incendiu s-a produs vineri, în jurul prânzului, la Rafinăria Petromidia, iar în urma evenimentului un bărbat şi-a pierdut viaţa şi cinci au fost răniţi, iar dintre aceştia patru au fost spitalizaţi. 

Pompierii s-au retras sâmbătă dimineaţa de la Rafinăria Petromidia, după ce au răcit instalaţiile de vineri după amiază, constatând că nu mai este niciun pericol.

De asemenea, o comisie din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă a început verificările la faţa locului pentru a stabili cauza producerii incendiului. 

Procurorii constănţeni au deschis un dosar penal pentru comiterea infracţiunilor de ucidere din culpă, vătămare corporalădin culpă şi distrugere din culpă, în urma incendiului de vineri, de la Rafinaria Petromidia, în urma căruia un bărbat a murit şi alte cinci persoane au fost rănite.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Patru tineri s-au bătut ziua în amiaza mare pe...

Poliţiştii Secţiei 5 Poliție Craiova au fost sesizați vineri...

ȘTIRI GdS