5.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateTrei bărbaţi din Suceava, arestaţi pentru trafic de droguri

Trei bărbaţi din Suceava, arestaţi pentru trafic de droguri

Trei bărbaţi din localităţile sucevene Rădăuţi şi Marginea au fost arestaţi, joi, după ce, sub coordonarea procurorilor DIICOT, poliţişti din cadrul BCCO Suceava au efectuat patru percheziţii domiciliare pe raza judeţului, pentru destructurarea unui grup infracţional organizat cu preocupări în sfera traficului de droguri de risc şi mare risc, scrie Agerpres.

Potrivit BCCO Suceava, în urma percheziţiilor efectuate miercuri au fost ridicate fragmente vegetale şi peste 1.700 de pliculeţe autosigilante cu pulberi susceptibile a face parte din categoriile interzise.

Potrivit anchetatorilor, începând din luna mai 2020, poliţişti din cadrul BCCO Suceava au efectuat cercetări sub coordonarea procurorilor DIICOT Suceava în cadrul unui dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ”constituire a unui grup infracţional organizat” şi „trafic de droguri de risc şi mare risc în modalităţile oferirii, punerii în vânzare, vânzării, distribuirii, trimiterii, transportării, procurării şi cumpărării fără drept”.

Anchetatorii au stabilit că, în perioada mai 2020 – iunie 2021, trei bărbaţi, cu vârste cuprinse între 26 şi 38 de ani, din localităţile Rădăuţi şi Marginea, au constituit un grup infracţional organizat specializat în procurarea şi distribuirea drogurilor de risc şi mare risc, beneficiari fiind, în general, persoane din zona Rădăuţi şi comunele limitrofe.

În vederea probării activităţii infracţionale şi tragerii la răspundere a persoanelor implicate, pe 30 iunie, poliţişti din cadrul BCCO Suceava, sprijiniţi de efective de jandarmi, sub coordonarea procurorului DIICOT Suceava, au executat patru percheziţii domiciliare în Rădăuţi şi Marginea, fiind puse în executare şase mandate de aducere şi 20 de citaţii procedurale.

Arestaţi preventiv pentru 30 de zile

În cadrul percheziţiilor domiciliare efectuate au fost ridicate în vederea cercetărilor şi expertizării recipiente cu pulbere de culoare albă, susceptibilă a face parte din categoria substanţelor intezise cu caracter psihotrop şi psihoactiv, 1.720 de pliculeţe autosigilante, telefoane mobile, cartele SIM, sume de bani, cântare electronice, obiecte contondente, precum şi mai multe înscrisuri cu valoare probatorie în cauză.

După audierea persoanelor implicate şi administrarea materialului probator s-a dispus reţinerea pe o durată de 24 de ore faţă trei bărbaţi cu vârste de 26, 34 şi 38 de ani.

În cursul zilei de joi cei trei învinuiţi au fost prezentaţi instanţei competente, pe numele acestora fiind emise mandate de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Cercetările în acest caz sunt continuate în vederea stabilirii întregii activităţi infracţionale, identificării şi tragerii la răspundere penală a tuturor participanţilor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS