6.7 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateRomânia vinde încă un milion de doze de vaccinuri Pfizer și Moderna

România vinde încă un milion de doze de vaccinuri Pfizer și Moderna

Irlanda a convenit în principiu să cumpere un milion de doze de vaccin anti-COVID-19 din România, a declarat vineri un purtător de cuvânt al guvernului irlandez, la numai câteva zile după ce România a vândut Danemarcei alte circa un milion de doze de vaccin din surplusul său, relatează agenţia Reuters.

Dozele de vaccin disponibile depăşesc cu mult cererea de vaccinare din partea populaţiei în România, unde reticenţa faţă de vaccin se răspândeşte din cauza neîncrederii înrădăcinate în instituţiile statului, campaniilor de dezinformare şi lipsei de conştientizare în rândul publicului, menţionează această agenţie de presă.

Irlanda are în prezent una dintre cele mai ridicate rate de vaccinare anti-COVID-19 din Europa

Premierul irlandez Micheál Martin ”a avut o discuţie bună în această dimineaţă cu preşedintele României Klaus Iohannis, şi ei au convenit în principiu asupra achiziţiei unui milion de vaccinuri”, a declarat purtătorul de cuvânt citat. ”Acest proces (de achiziţie n.red) continuă şi nu a fost încă finalizat”, a adăugat reprezentantul guvernului de la Dublin.

Irlanda are în prezent una dintre cele mai ridicate rate de vaccinare anti-COVID-19 din Europa. Circa 45% din populaţia sa adultă de 3,8 milioane de persoane a fost vaccinată cu schema completă şi 65% cel puţin cu prima doză.

Guvernul irlandez speră că decizia sa de accelerarea a vaccinării tinerilor va încetini răspândirea variantei Delta foarte contagioase a coronavirusului şi va permite o redeschidere a economiei aflată în întârziere.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS