4.4 C
Craiova
vineri, 21 ianuarie, 2022
Știri de ultima orăActualitateTurcia începe administrarea celei de-a treia doze de vaccin lucrătorilor sanitari

Turcia începe administrarea celei de-a treia doze de vaccin lucrătorilor sanitari

Turcia a început joi administrarea celei de-a treia doze de vaccin anti-COVID-19 lucrătorilor din domeniul sanitar şi persoanelor de peste 50 de ani, în cadrul actualei campanii de vaccinare la nivel naţional, informează TVR.

Ministrul Sănătăţii, Fahrettin Koca, a anunţat miercuri că persoanele care corespund criteriilor se pot programa pentru a primi a treia doză de vaccin.

„Nu există nicio restricţie sau prioritate cu privire la tipul de vaccin pentru a treia doză”, a spus Koca într-un discurs televizat după o reuniune a Comitetului Ştiinţific Consultativ pentru Coronavirus.

Comitetul a decis, de asemenea, ca persoanele care au fost infectate cu noul coronavirus să se poată vaccina după trei luni în loc de şase. „Acest lucru ar creşte semnificativ nivelul de anticorpi şi protecţia actuală”, a menţionat ministrul.

Intervalul între două doze ale vaccinului BioNtech a fost redus la patru săptămâni

Cu o populaţie de 83 de milioane de locuitori, Turcia a lansat programul de vaccinare la nivel naţional în ianuarie, fiind inoculaţi cu prioritate lucrătorii din domeniul sanitar şi persoanele vârstnice cu un vaccin dezvoltat de Sinovac Biotech din China. În program a fost inclus recent vaccinul Pfizer-BioNTech.

Ministrul a precizat că intervalul de timp dintre două doze a vaccinului BioNtech a fost redus la patru săptămâni de la şase în contextul răspândirii variantei Delta a coronavirusului.

Potrivit ministrului Sănătăţii, cazurile de COVID-19 cu varianta Delta sunt în creştere în ţară, numărul persoanelor infectate ajungând la 244 în 26 de provincii de la 138 în 16 provincii, săptămâna trecută.

Potrivit celor mai recente date ale Ministerului Sănătăţii, peste 50 de milioane de doze de vaccin anti-COVID-19 au fost administrate în Turcia. Numărul persoanelor care au primit două doze de vaccin anti-COVID-19 a depăşit 15,1 milioane.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Două eleve au bătut în parcarea unui liceu o...

Două eleve din Caransebeș au bătut în parcarea unui...

ȘTIRI GdS