10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateGuvernul englez vrea să interzică telefoanele celulare în şcoli

Guvernul englez vrea să interzică telefoanele celulare în şcoli

Guvernul conservator al lui Boris Johnson intenționează să impună o interdicție totală asupra utilizării telefoanelor mobile de către copii și tineri în școlile britanice. Acest lucru a fost anunțat de ministrul educației, Gavin Williamson, scrie Ansa.it.

Potrivit lui Williamson, obsesia pentru telefoanele mobile are „efecte dăunătoare” asupra performanței școlare, bunăstării și uneori chiar sănătății mintale a tinerilor. Înainte de adoptarea formală a dispoziției, ministrul a făcut cunoscut faptul că dorește să o discute cu șefii unităţilor de învăţământ; dar – după cum relatează Times – este hotărât să continue mai departe.

Unele sindicate ale profesorilor, apropiate de opoziția laburistă, au criticat ideea, catalogând-o drept „o distragere a atenției” de la probleme şcolare mai urgente, legate în special, în această fază de necesitatea de a recupera timpul pierdut de copii din cauza măsurilor anti-Covid. 

Alţii amintesc că limitări privind utilizarea smartphone-urilor sunt deja în vigoare ici și colo, în funcţie de deciziile luate de conducerile şcolilor. 

Un studiu britanic de acum câțiva ani a înregistrat, de asemenea, o scădere medie a performanței în rândul studenților de peste 8% din cauza dependenței de telefonia mobilă, și de 14-15% în rândul copiilor cu dificultăți mai mari de învățare.

Rezultate contestate de alți cercetători, dar confirmate de experiența unor țări precum Norvegia sau Spania, care au decis, de asemenea, să impună o interdicție generalizată – sau cel puțin un cadru de restricții – de ceva timp.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS