11.4 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMircea Popescu, un miliardar român în Bitcoin, găsit mort în Costa Rica

Mircea Popescu, un miliardar român în Bitcoin, găsit mort în Costa Rica

Mircea Popescu a fost unul dintre veteranii industriei crypto. El era miliardar în Bitcoin și susținea că este singurul om care a deținut vreodată un milion de Bitcoin, scrie Ziarul Financiar.

Antreprenorul, în vârstă de 43 de ani, a fost găsit înecat în provincia Puntarenas.

„Părintele conceptului de «Bitcoin Maximalism» ar putea fi mort. Dacă ştirea se dovedeşte a fi adevărată, o mulţime de Bitcoini ar putea fi pierduţi pentru totdeauna, iar piaţa ar putea primi o lovitură serioasă”, spune John Carvalho, gazda unui podcast celebru pe Bitcoin.

Cine a fost Mircea Popescu

El a crescut în Cluj și a trăit în Statele Unite, Mexic, Costa Rica și Egipt.

El a lansat în 2008 Trilema, un blog prin care a abordat o serie de probleme sociale şi personale. Începând cu 2012, a început să scrie despre Bitcoin şi criptomonede. În luna aprilie a aceluiaşi an a fondat unul dintre primele servicii de tranzacţionare de Bitcoin, MPEx. Platforma a fost investigată de Securities and Exchange Commission (SEC-„ASF-ul” american), însă investitorul a negat orice fel de colaborare cu autorităţile din SUA.

În 2014, Mircea Popescu a plătit toate facturile organizaţiei non-profit din spatele sistemului de operare OpenBSD pentru a aduce un omagiu contribuitorilor care au arătat o „abordare drastică privind procesele de securitate”. Liderul OpenBSD Theo de Raadt a admis că sistemul de operare şi-ar fi oprit operaţiunile în lipsa fondurilor.

„Evenimentele s-au produs în jurul orei 8.30 când Popescu a intrat în mare pentru a înota în sectorul Tramonto, a fost luat de curent și a murit pe loc. Salvamarii Jacó Beach amintesc turiștilor că Paya Hermosa nu este o zonă pentru înot”, spune presa locală.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS