10.6 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCOVID-19: Simptome care arată dacă ai făcut boala după vaccin

COVID-19: Simptome care arată dacă ai făcut boala după vaccin

Aplicația Zoe, utilizată pentru studiul simptomelor de COVID și urmărirea răspândirii virusului în UK, clasifică semnele de infectare cele mai raportate de cei care au primit cel puțin o doză de vaccin. În ordine, acestea sunt: dureri de cap, nas care curge, gât iritat, strănuturi și tuse persistentă.

La cei care au primit și a doua doză de vaccin, simptomele sunt similare, doar că lipsește tusea din top 5, notază Hotnews.
Site-ul aplicației Zoe spune: „În general, vedem simptome similare de COVID raportate prin aplicație de persoane care au fost sau nu au fost vaccinate. Dar mai puține simptome au fost raportate într-o scurtă perioadă de timp de cei care au primit deja o doză, sugerând că se fac forme mai ușoare și se însănătoșesc mai repede.”

Miercuri, Nadhim Zahawi, secretarul de stat responsabil cu campania de vaccinare, a sărbătorit atingerea nivelului de trei cincimi din populația adultă (43.448.680) inoculată cu ambele doze. El a afirmat că 14.000 de vieți au fost până acum salvate de vaccinuri și 44.500 de spitalizări au fost evitate, din care 2.500 în ultimele două săptămâni.
Zahawi a adăugat că este încrezător că guvernul își va atinge obiectivul de vaccinare cu două doze a două treimi din populație până la 19 iulie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS