10.6 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitate(VIDEO) Elicopterul președintelui Columbiei, ținta unui atac armat

(VIDEO) Elicopterul președintelui Columbiei, ținta unui atac armat

-

Elicopterul președintelui Columbiei, ținta unui atac armat. Elicopterul în care se afla președintele Columbiei Iván Duque a fost ținta unui atac armat în momentul în care s-a apropiat de granița cu Venezuela, relatează BBC.

Președintele zbura către Cúcuta în nordul provinciei Santander, iar la bordul elicopterului se mai aflau ministrul apărării și guvernatorul provinciei. Un purtător de cuvânt al președinției a precizat că nimeni nu a fost rănit, după ce s-a deschis focul asupra elicopterului prezidențial.

La rândul său, președintele Duque a denunțat ”atacul laș”, adăugând că nu este intimidat de ”violență sau acte de terorism”. „Statul nostru este puternic. Forțele de securitate au primit ordin să-i găsească pe cei vinovați”, a mai transmis el într-un mesaj video, publicat de Twitter.

Gruparea de stânga Armata Națională pentru Eliberare (ELN) acționează în regiunea Catatumbo, de la graniția cu Venezuela. Fondată în 1964 pentru a lupta împotriva ”inechităților sociale”, ELN este considerată organizație teroristă de către Columbia, SUA și UE. La începutul lunii, organizația a negat implicarea într-un alt atac cu bombă care s-a produs la o bază militară din regiune și care s-a soldat cu 36 de răniți, inclusiv doi consilieri militari americani.

SursaHotnews

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Cod galben de precipitații

Administrația Națională de Meteorologie a emis o atenționare de...

ȘTIRI GdS