21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateEgipt: Patru persoane au murit după ce o clădire din Alexandria s-a prăbușit

Egipt: Patru persoane au murit după ce o clădire din Alexandria s-a prăbușit

O clădire din Alexandria s-a prăbușit. Patru femei au fost ucise după ce o clădireze rezidențială s-a prăbușit în centrul Alexandriei (Egipt), a informat sâmbătă un oficial al forțelor de securitate egiptene, relatează AFP.

Clădirea veche, situată pe strada Morsi Badr, în cartierul al-Attarine, s-a prăbușit vineri. Agenții de protecție civilă au reușit să „extragă din dărâmături patru supraviețuitori”, inclusiv unul rănit, potrivit acestei surse care a solicitat anonimatul. Alexandria și Cairo, unde multe clădiri datează din secolul al XIX-lea și începutul secolului al XX-lea, au găzduit mult timp burghezia țării și instituții publice importante.

Cu toate acestea, în capitală, cât și în al doilea oraș ca mărime din țară, multe dintre aceste clădiri sunt acum degradate sau abandonate. Clădirea cu cinci etaje care s-a prăbușit a făcut obiectul unui ordin de renovare în 2018, potrivit paginii de Facebook a guvernării Alexandriei. Autoritățile au ordonat apoi distrugerea etajului superior.
Mai multe clădiri s-au prăbușit în ultimii ani în Egipt, provocând numeroase victime, din cauza clădirilor vechi și a nerespectării legislației în materie de urbanism.

SursaHotnews

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS