17 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateRusia pregăteşte o taxă pentru exporturile de metale

Rusia pregăteşte o taxă pentru exporturile de metale

Rusia intenţionează să introducă o taxă temporară pentru exporturile de oţel, nichel, aluminiu şi cupru, în cadrul eforturilor destinate ţinerii sub control a inflaţiei, după ce preţurile la metale au crescut odată cu aprecierea generală a cotaţiilor la materiile prime, transmite Bloomberg.

Ministrul rus al Economiei, Maxim Reshetnikov, a spus joi că nivelul de bază al taxei va fi de 15% plus un tarif specific pentru fiecare metal. Taxa va intra în vigoare de la 1 august şi până la 31 decembrie, a adăugat Maxim Reshetnikov la o reuniune a Guvernului.

Aceste taxe ar putea avea implicaţii de amploare asupra pieţei mondiale a metalelor într-o perioadă în care există o ofertă limitată de anumite produse, precum aluminiul.

Grupul rus United Co. Rusal controlează aproximativ 10% din piaţa mondială a aluminiului iar grupul MMC Norilsk Nickel PJSC produce aproximativ 20% din nichelul din întreaga lume.

Taxa la exporturile pe metale anunţată de Moscova este ultima dintr-un şir de măsuri adoptate de guvernele din întreaga lume pentru a contracara o creştere a preţurilor la materii prime şi alte produse de bază. Rusia a introdus deja o taxă la exporturile de grâu în timp ce China a adoptat mai mult măsuri în acest an pentru a ţine sub control inflaţia.

Maxim Reshetnikov a dezvăluit că Rusia se aşteaptă să colecteze taxe în valoare de până la 110 miliarde de ruble (1,5 miliarde de dolari) de la producătorii de oţel şi 50 de miliarde de ruble de la producătorii de metale de bază. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS