18.4 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMasca nu va mai fi obligatorie în aer liber în Grecia, începând de astăzi

Masca nu va mai fi obligatorie în aer liber în Grecia, începând de astăzi

Purtarea măștii în aer liber nu va mai fi obligatorie în Grecia, începând de astăzi, iar restricțiile de circulație pe timp de noapte vor fi și ele eliminate, de luni, în contextul unei ameliorări a situației epidemiologice, a avansului campaniei de vaccinare anti-Covid, dar și unui val de căldură care face dificilă purtarea măștii.

Ministrul adjunct al Protecţiei Civile, Nikos Hardalias, a precizat miercuri la o conferinţă de presă că măştile sanitare rămân obligatorii în spaţiile închise şi în exterior, în cazul în care există aglomeraţii, potrivit Agerpres.

Creşterea numărului de persoane la o masă în restaurante, de la 6 la 10

Alte măsuri anunţate sunt creşterea numărului de persoane la o masă în restaurante (de la 6 la 10), posibilitatea organizării de botezuri şi de nunţi cu până la 400 de invitaţi (de la 300) şi creşterea la 120 a numărului de persoane prezente pe plajă la fiecare 1.000 de metri pătraţi.

În Grecia, 44% din populaţie este imunizată cu cel puţin o doză de vaccin

În pofida relaxării măsurilor, epidemiologii amintesc că în Grecia doar 3 din 10 persoane s-au vaccinat cu schema completă, în timp ce 44% din populaţie este imunizată cu cel puţin o doză de vaccin. În ultima lună, Grecia a înregistrat o scădere a numărului de cazuri zilnice, precum şi o reducere a numărului de persoane la terapie intensivă şi a deceselor.

În ultimele 24 de ore au fost raportate 520 de infectări cu SARS-CoV-2 şi 14 decese. De când a început pandemia de Covid-19, în Grecia s-au înregistrat în total 419.455 de infectări şi 12.595 de decese din cauza acestei boli.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS