11.2 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateLot nou de vaccinuri Moderna, achiziționat de Uniunea Europeană

Lot nou de vaccinuri Moderna, achiziționat de Uniunea Europeană

Uniunea Europeană a decis să exercite o opţiune de achiziţie a altor 150 de milioane de vaccinuri pentru Covid-19 de la compania americană de biotehnologie Moderna, a anunţat, marţi, Comisia Europeană, transmite Reuters.

Anunţul vine la o săptămână după ce CureVac, o companie germană de biotehnologie, a declarat că vaccinul său pentru Covid-19 a avut o eficacitate de numai 47% într-un studiu de fază avansată, ratând obiectivul principal al studiului şi punând la îndoială posibila livrare a sute de milioane de doze către UE, conform Hotnews.

Dozele suplimentare de vaccinuri ale Moderna vor fi livrate anul viitor

Dozele suplimentare de vaccinuri ale Moderna vor fi livrate anul viitor, a anunţat Executivul UE într-un comunicat.
Vaccinurile fac parte dintr-un contract pentru 300 de milioane de doze, aprobat în februarie, din care jumătate a fost deja comandat de către blocul celor 27 de naţiuni. De asemenea, UE a comandat deja încă 160 de milioane de vaccinuri Moderna în cadrul unui contract iniţial de furnizare, semnat în noiembrie.

Al doilea contract cu Moderna a fost modificat

Comisia a declarat că al doilea contract cu Moderna a fost, de asemenea, modificat pentru a permite achiziţionarea de vaccinuri adaptate la variantele de virus, precum şi de vaccinuri pentru uz pediatric şi rapeluri.

O purtătoare de cuvânt a Comisiei a spus că exercitarea opţiunii face parte din strategia UE de a construi un stoc de vaccinuri pentru viitor, care să poată fi utilizat împotriva variantelor şi nu are legătură cu anunţul CureVac.
Ca parte a planului său pentru aşa-numitele vaccinuri de nouă generaţie, UE a semnat în luna mai un contract cu Pfizer şi BioNTech, pentru a rezerva până la 1,8 miliarde de doze de vaccinuri până în 2023.
Atât vaccinurile Moderna, cât şi cele Pfizer-BioNTech se bazează pe tehnologia ARN messenger.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS