10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitate(VIDEO) Trimis special al ONU, Angelina Jolie, în tabăra de refugiați din Burkina Faso

(VIDEO) Trimis special al ONU, Angelina Jolie, în tabăra de refugiați din Burkina Faso

-

Actrița Angelina Jolie a vizitat duminică o tabără de refugiați din Burkina Faso care adăpostea refugiații care au fugit de violența jihadistă din Mali și a lăudat țara pentru că i-a întâmpinat pe cei strămutați în ciuda resurselor limitate, potrivit Reuters.

Starul american, care este trimis special al Inaltului Comisariat ONU pentru refugiați, a ajuns în tabăra de refugiați din Burkina Fasso cu un elicopter.

Prea puțini dintre cei cărora le-a vorbit și pe care i-a încurajat știu că starul american este cunoscut în întreaga lume.

Angelina Jolie a mărturisit că în ultimele două decenii, Ziua refugiaților a petrecut-o în taberele destinate lor. Ea a tras un semnal de alarmă, acum, spunând lumii întregi că face prea puțin pentru a găsi soluții pentru ca acești oameni să se întoarcă la casele lor.

Actrița și activista pentru refugiați a vorbit în lagărul de refugiați Goudoubou, la aproximativ 15 kilometri în afara orașului Dori din nord-estul Burkina Faso, aproape de zona tri-frontieră a Sahelului, care a fost epicentrul violenței. Burkina Faso a suferit cel mai grav atac la începutul lunii iunie, când 132 de locuitori din satul Solhan din provincia Yagha, la granița cu Nigerul, au fost uciși de insurgenți.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Șapte percheziții DNA la Complexul Energetic Oltenia

DNA efectuează joi șapte percheziții la Complexul Energetic Oltenia...

ȘTIRI GdS