23.3 C
Craiova
vineri, 17 septembrie, 2021
Știri de ultima orăActualitateDin ce motive nu se mai vaccinează românii

Din ce motive nu se mai vaccinează românii

Românii nu se mai înghesuie la vaccinare, iar ținta de 10 milioane de oameni imunizați până în toamnă, cel mai probabil, nu va fi atinsă. Asta înseamnă că peste câteva luni ne putem aștepta la un nou val de infectări.

Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare, spune că românii au alte priorități și au pus vaccinarea într-un plan secund.

„Nu trebuie să credem că dacă numărul vaccinărilor a scăzut asta va fi evoluția până la lunile următoare, se pot schimbă repede lucrurile”, a declarat Valeriu Gheorghiță, potrivit stiripesurse.ro.

Noua tulpină DELTA va deveni în următoarele luni dominantă, la nivel global

Valeriu Gheorghiță susține că noua tulpină DELTA va deveni în următoarele luni dominantă la nivel global.

„Este un avertisment al OMS că DELTA faptul că va deveni dominată, nu dacă vine ci când vine, suntem toți conștienți că se va extinde la nivel populațional”, a mai explicat medicul.

Vaccinurile disponibile în prezent împotriva SarsCov-2, eficiente și împotriva noii tulpini DELTA

Coordonatorul campaniile de vaccinare anunță că vaccinurile disponibile în prezent împotriva SarsCov-2 sunt eficiente și împotriva noii tulpini DELTA, iar răspunsul imun după vaccinare este foarte posibil să se extindă la o perioadă chiar mai mare de un an.

„Eficiența schemelor de vaccinare pentru noile variante ca DELTA, datele arată foarte bine, se menține rezistența de 90%. Durata/menținerea răspunsului imun, avem datele publicate la 6 luni, care arată foarte probabil că va fi mai mare de 12 luni”, a concluzionat Gheorghiță.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Cum putem să evităm bolile cardiovasculare?

Cea mai importantă metodă de prevenţie a bolilor cardiovasculare...

ȘTIRI GdS