22 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateChina cere ca laboratorul de virusologie din Wuhan să primească un Premiu Nobel pentru Medicină

China cere ca laboratorul de virusologie din Wuhan să primească un Premiu Nobel pentru Medicină

China cere ca Institutul de Virusologie din Wuhan să primească un Premiu Nobel în contextul în care Statele Unite investighează ipoteza scăpării coronavirusului SARS-CoV-2 dintr-unul din laboratoarele sale, relatează Business Insider.

Zhao Lijian, unul dintre purtătorii de cuvânt ai ministerului de externe de la Beijing, i-a criticat într-o conferință de presă susținută săptămâna trecută pe oamenii care presupun că virusul care a cauzat pandemia de Covid-19 provine de la Institutul de Virusologie și a respins ipoteza scăpării sale din laborator.

„Secvența genetică a Covid-19 a fost identificată pentru prima dată de oamenii de știință chinezi dar asta nu înseamnă că Wuhan este sursa coronavirusului și nici nu poate fi dedus că acesta a fost creat de oamenii de știință chinezi” a afirmat acesta.

Acesta a adăugat ulterior că „echipa din Wuhan ar trebui să primească un Premiu Nobel pentru Medicină datorită cercetărilor lor cu privire la Covid-19 în loc să fie criticată”.

Ziarul Global Times controlat de autoritățile de la Beijing a anunțat la sfârșitul săptămânii trecute că laboratorul din Wuhan a fost nominalizat la câștigarea Premiului de Excelență în Știință și Tehnologie acordat anual de către Academia de Științe a Chinei.

Deși teoria scăpării coronavirusului din laborator a fost respinsă de numeroși experți la începutul pandemiei, aceasta a început să fie tot mai discutată după ce Wall Street Journal a dezvăluit un raport al serviciilor de informații care afirmă că 3 angajați ai Institutului de Virusologie din Wuhan au fost spitalizați cu simptome similare celor cauzate de coronavirus încă din toamna lui 2019.

La câteva zile după publicarea raportului de către jurnaliștii de la WSJ președintele american Joe Biden a cerut comunității de informații a SUA să demareze o nouă investigație privind originea SARS-CoV-2.

Suspiciunile au devenit și mai puternice după ce la jumătatea lunii iunie Sky News Australia a publicat imagini video cu lilieci vii ținuți în cuști la Institutul de Virusologie deși atât autoritățile chineze cât și misiunea OMS în China au respins că astfel de studii ar fi avut loc.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS